1 av 2
Ombyggnationen av Kinna centrum har dragit ut rejält på tiden. Foto: Camilla Walldán P4 Sjuhärad
2 av 2
Karl Lundgren, chef på teknik och serviceförvaltningen i Kinna beklagar förseningen. ”Det har varit lite för stort för oss att hantera” säger han. Foto: Camilla Walldán P4 Sjuhärad
MARK

Ombyggnaden av Kinna centrum drar ut på tiden

Ansvarig: ”Vi trodde inte att det var så komplext när vi satte igång”
1:37 min

Ombyggnationerna av Kinna centrum har dragit ut på tiden. Projektet började för fyra år sedan och skulle ursprungligen varit färdigt för ett år sedan.

Birgitta Herngren har Uraffär i Kinna, och är precis som många andra kritiska till att byggnationerna tagit så lång tid.

– Det har tagit lång tid och har varit väldigt osäkert. Man har ju hört om hur mycket pengar det har kostat. Sen förstår jag att en förvaltning har ett långsiktigt perspektiv, så det här var ju inte någonting de kom på för ett år sedan. Utan det här har ju varit planerat länge, säger hon.

Karl Lundgren är chef på teknik och serviceförvaltningen i Kinna. Han visar stensättningen man nu arbetar med på Sätraplan. Den skulle från början varit färdig förra året. Sedan sköt man fram datumet till innan semestern i år. Nu är det mitten av september som gäller.

– Det har dragit ut på tiden och det är för att det har varit lite för stort för oss att hantera. Hade det bara varit att bygga vägarna hade det varit en sak, men lägger man in den här aspekten med rör som ska läggas om och att det måste planeras. Man ska handla upp entreprenörer som ska utföra arbetet och de olika besluten som ska fattas. Så det är ett rätt komplext projekt.

Men hade ni inte kunnat göra något för att snabba på det här?

– Hade vi haft tillräckligt med kapacitet hos förvaltningen så hade vi kunnat göra flera etapper samtidigt. Men samtidigt kan man ju inte stänga ner Kinna centrum och vi trodde kanske inte att det var så komplext när vi satte igång.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".