Fler folk än som var och såg Loreen är inte eftersträvansvärt. Risken är då att Sommartorsdagarna blir för trångt och en negativ upplevelse. Montage P4 Sjuhärad

Sommartorsdagar även i framtiden- men större kan evenemanget inte bli

Anna Liljenby: ”Mer folk än såhär går det inte in på Stora Torget”
0:33 min

Det kan bli fler Sommartorsdagar i Borås kommande somrar. Cityledaren Anna Liljenby säger till P4 Sjuhärad att man vill fortsätta utveckla Sommartorsdagarna men att man inte vill ha mer folk än de cirka 25.000 som var och såg på Loreen tidigare i somras.

– Mer folk än såhär går det inte in på Stora Torget. Så därför gäller det att vi håller balansen här. Så ska man utveckla Sommartorsdagarna så tror jag att vi kommer jobba mer med antingen addera en torsdag eller så gör man mer program under hela dagen. För det har vi haft i år, ett dagsprogram där fler har kommit ner tidigare. Vilket vi tycker är jätteroligt.

Så det är inte större artister som är lösningen för nästa år?

– Nej, det skulle jag vilja säga nej på direkt. För det kan faktiskt bli en negativ upplevelse för folk om det blir för trångt och jobbigt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".