Mattias Josefsson Foto: P4 Sjuhärad
Ulricehamn

Socialdemokraterna beredda att samarbeta med utsparkade Centern

mattias josefsson om splittringen
1:13 min

Splittringen av den borgerliga alliansen i Ulricehamn - där centern utesluts av de övriga partierna - gör att det inte finns någon politisk majoritet i Ulricehamn. Nu går Socialdemokraterna ut och öppnar för ett samarbete med Centern.

Det socialdemokratiska oppositionsrådet Mattias Josefsson säger att det läge som nu uppstått är allvarligt.

– Det är ett allvarligt läge för Ulricehamn kommun. I Ulricehamn är man van vid att ha ett starkt styre i kommunen, så detta blir ett exceptionellt läge för kommunen, med en oklar parlamentarisk situation.

Det är inte första gången som partier i Ulricehamn träter sinsemellan, Socialdemokraterna och Miljöpartiet har tidigare haft en del samarbetsproblem. Men Mattias Josefsson tycker inte att Ulricehamn sticker ut på den punkten.

– Jag vet inte om vi särskiljer oss från någon annan kommun. Det är väl bra om det finns olika viljor och åsikter. Men det är klart, gör man upp spelregler så ska de följas.

Mattias Josefsson säger att det i dagsläget är för tidigt att sia om vilka följderna av Centerpartiets uteslutning blir.

 – Nu gäller det att låta frågan landa i partierna, och därefter föra samtal i partierna för att se hur vi kan lösa detta fram till valet. Det viktigaste är att vi alla har kommunen och hur vi ska klara servicen till innevånarna fram till 2014 framför ögonen. Men hur en sådan lösning ska se ut kan jag inte uttala mig om i dagsläget.

– Öppnar du dörren för ett samarbete med Centern?

– I dagsläget stänger jag inga dörrar. Vi måste prata internt i partiet kring hur vi ska ta ställning innan vi bestämmer hur vi ska gå vidare.

Tidigare imorse:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".