SPORT

Anders Svensson om matchen mot Brasilien

Anders Svensson: "Bra för svensk fotboll med en ny nationalarena"
1:52 min

Anders Svensson är inte nostalgisk inför den sista landskampen på Råsunda. Men mittfältsvetaren erkänner att det kommer kännas speciellt.

När Sverige möter Brasilien i en upphaussad jubileumsmatch är i alla fall en spelare lugn. Mittfältsveteranen Anders Svensson har helt enkelt varit med förr.

– Det är ganska avslappnat med tanke på att det är en träningsmatch. Det är ju väldigt mycket ståhej runt omkring matchen, så det känns ganska lugnt och avslappnat, säger Svensson som kommer börja matchen på avbytarbänken.

– Men att möta Brasilien är fantastiskt roligt. Man är uppväxt med Brasilien, och med historiken och alla stjärnorna genom åren, och även nu, känns det väldigt roligt.

De flesta spelarna i Brasiliens trupp var med i det lag som slutade tvåa i OS. Men trots det så har inte Anders Svensson stenkoll på dagens brasilianska stjärnor.

– Du har säkert sett mer än mig (till reportern Kenneth Range, Radiosportens anm). Men det är väldigt duktiga spelare, och många är jagade av storklubbar i hela Europa. De är ett väldigt spännande lag Brasilien har, så det blir säkert en svår match för oss.

Landskampen blir den sista på Råsunda, och detta får till och med veteranen Svensson att känna lite extra.

– Det blir speciellt, men allt har sitt slut. Jag tror det är bra för svensk fotboll att det byggs en ny nationalarena. Men det är klart att det blir speciellt, jag har många fina minnen från Råsunda.

Elof Hellström
elof.hellstrom@sverigesradio.se

Kenneth Range
kenneth.range@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".