BORÅS

Man bet polis i Borås

En 47-årig man från Vänersborg har dömts för försök till grov misshandel av en kvinna på boråspolisen. Mannen var i Borås i mitten av juli, och omhändertogs då av polisen då han var kraftigt berusad.

Mannen som var så berusad att han knappt kunde gå piggnade till i polisbilen och uttalade hot om att döda den kvinnliga polisens barn. Väl framme på stationen bet han henne armen så att det började blöda.

Risk för smitta
Mannen hade hepatit C, och eftersom han måste ha varit medveten om smittorisken, men handlat likgiltigt inför den, döms han till försök till grov misshandel, och även för tjänsteman och våld mot tjänsteman.

Men 47-åringen döms samtidigt på fler åtalspunkter. Bland annat har han tidigare under sommaren varit våldsam mot ytterligare en tjänsteman vid polisen i Trollhättan.

47-åringen döms till sammanlagt 1 år och 3 månaders fängelse, och ska betala skadestånd på 10 000 kronor till den kvinnliga boråspolisen och 1000 kronor till kollegan i Trollhättan.

Mannen har begått fler brott
Det är ännu oklart om den kvinnan på polisen i Borås är smittad av Hepatit. Hon har gjort ett test, men måste göra ytterligare ett om ett par månader för att få besked.

Mannen förekommer under nio avsnitt i belastningsregistret sedan tidigare, och har bland annat dömts till fyra års fängelse för grov misshandel och grovt vållande till annans död. Mannen döms också för hot och våld mot tjänsteman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".