Hans Jönsson, tävlingsledare, och Helen Henriksson, race manager för cykelhelgen i Vårgårda. Foto: Amanda Petersson P4 Sjuhärad
sport

Superhelg för cykling i Vårgårda

Race manager: "Lite fjärilar i magen"
1:30 min

Världseliten på damsidan i cykling kommer den här helgen inta Vårgårda. För nu drar nämlign cykelhelgen i Vårgårda igång. Det är både elitlopp och världscupserie, men också motionslopp där alla kan vara med.

– Lite fjärilar i magen är det ju alltid. Nu är ju tävlingarna bara några timmar bort och det känns fantastiskt! säger Helen Henriksson, race manager.

Det är sjunde året i rad man ordnar världscuptävlingar i Vårgårda, och det är såklart extra stort för Vårgårda att världseliten på damsidan kommer för att delta i Open de Suéde. Både svenska Emma Johansson, och vinsttippade Marianne Vos kommer vara med. Och många kommer direkt från OS i London.

– Det gör väl saken lite mer spännande.Vi brinner ju för damcykeln. Även om vi har traditioner på herrcykelområdet, men vi har ju några väldigt duktiga damcyklister i Sverige. Och det är väl lite för deras skull också, det är bra att få cykla på hemmaplan, säger Helen Henriksson.

Och visst ligger svenskan Emma Johansson lite extra varmt om hjärtat.

– Jo, Emma är väl lite av favoriten för oss det måste man ju säga. Hon betyder mycket för svensk cykel, säger Helen Henriksson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".