Förseningar i tågtrafiken efter olyckor

Tågtrafiken drabbades av stora föreseningar i går kväll efter två olyckor. Bland annat var det  totalstopp i två timmar efter en olycka i Skövde.

Elva tåg mellan Stockholm och Göteborg drabbades av förseningar igår kväll sedan en man blivit påkörd av tåget mellan Moholm och Bäring utanför Skövde.

Till en början var det totalstopp i trafiken, men efter två timmar kom tågen igång igen, men med förseningar.

Ett tåg på väg från Kalmar till Göteborg evakuerades sent i går kväll sedan det kört på en älg i Tranemotrakten.

Viltolyckan inträffade strax efter 23-tiden på måndagskvällen. Vid krocken gick en slang på tåget sönder vilket orsakade bromsfel.

– Älgar är så pass stora att tågen ofta går sönder vid olyckor som denna, säger Beisi Sundin, pressinformatör på Trafikverket.

Med ett godståg tryckte man SJ-tåget mot Hestra i Småland, där tåget fick evakueras och resenärerna fick ta sig vidare till slutdestinationen Göteborg med bussar.

Inga efterföljande tåg med resenärer ska påverkas av olyckan, men den kan eventuellt påverka framkomligheten för godståg, uppger Trafikverket.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".