Lyckeskolan i Kinna. Foto: Joel Wendle.
KINNA

Lyckeskolan delvis stängd efter mögellarm

Rektor Stenberg: "Allvarliga problem i hela Saharakorridoren"
1:49 min

Samtliga högstadieelever på Lyckeskolan i Kinna skickades hem idag efter att det framkommit att lokalerna är mögelangripna. Eleverna får nu vara hemma ett par dagar innan undervisningen återupptas i tillfälliga lokaler.

Högstadiet stängdes omedelbart efter att rektor Eva Stenberg idag fått rapporten från en fördjupad fuktbesiktning som gjordes i somras. Rapporten visade att det finns fukt och mögel i delar av Lyckeskolan.

– Det finns allvarliga problem i hela Saharakorridoren, och nu fattade vi beslutet att skicka hem eleverna för att hitta ersättningslokaler och göra verksamheten hanterbar, säger rektorn Eva Stenberg.

Nio klassrum har stängts av och alla elever på högstadiet får ledigt under onsdagen och torsdagen. På fredag ska undervisningen starta igen i ersättningslokaler i fritidsgården och i annexet.

Årskurs 6 och särskolans elever berörs dock inte av mögellarmet.

Lyckeskolan är en av kommunens större skolor med totalt 350 elever. Enligt rektor Stenberg gjordes undersökningen efter att personal slagit larm i våras om att man inte mådde bra.

På torsdagsförmiddagen kommer teknik- och serviceförvaltningen att mötas för att se vilka insatser som krävs och hur åtgärderna ska genomföras.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".