Foto: Björn Larsson Ask/SCANPIX.
REGIONEN

Toppar i illegala spel

Västra Götand fortsätter ha flest illegala spelautomater i landet. De senaste fem åren har 127 automater rapporterats in - nästan lika mycket som Stockholms län och Skåne tillsammans.

Juristen David Lothigius på Lotteriinspektionen säger att det är väntat att Västra Götaland ligger i topp. Enligt hans erfarenhet är det mycket illegalt automatspel här, exempelvis i Göteborgs norra förorter.

Men, tittar man på flest automater jämfört mot folkmängden framträder en annan bild. Då leder Värmlands och Gävleborgs län, bland annat med mycket illegal spelverksamhet i Karlstad och Kristinehamn.

Lotteriinspektionen

När Lotteriinspektionen hittar illegala spelautomater informerar myndigheten först spelstället om lagen samt om att en uppföljande kontroll kommer att göras.
Om stället ej tagit bort de illegala spelautomaterna vid kontroll nummer två så görs en polisanmälan till berörd polismyndighet.

Lotteriinspektionen får in tips om illegala spelautomater från alla delar av samhället.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".