Foto: Lars Pehrson/Scanpix.
BORÅS

Mer hänsyn till vindkraftsdrabbade

Folkpartiet i Borås möter nu den växande opinionen mot vindkraftverk i Sjuhärad med en motion. I den föreslås att kommunen ska bli bättre på att ta hänsyn till sina invånare när nya kraftverk byggs.

Kommunalrådet Morgan Hjalmarsson säger i motionen att "vissa av de planerade verken är 190 meter höga. Det är helt nya förutsättningar jämfört med när vi tog fram dokumentet. Verk av den storleken kommer att drabba människor på ett annat sätt".

Vidare menar (FP) att det är viktigt att vindkraften når en bred acceptans i Borås, och man kräver därför nya rutiner för dialog och informationsutbyte med kommuninvånarna.

– Många boråsare upplever att det är omöjligt att få kunskap om vad som är på gång i de områden där de bor och hur de kan påverka besluten. Detta orsakar såklart ett motstånd mot vindkraften, avslutar Joakim Malmberg (FP).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".