1 av 3
Eva Almqvist tycker domen var helt rätt. Foto: Maria Hansson.
2 av 3
Maria Cronelid tycker domen är fantastiskt bra. Foto: Maria Hansson.
3 av 3
BORÅS

Om Breivikdomen: "Fantastiskt"

Eva: "Domen är en upprättelse"
2:52 min

Idag dömdes massmördaren Anders Behring Breivik till 21 års fängelse, ett straff som kan förlängas. Nyheterna frågade folk på stan, och många var lättade.

Eva Almqvist och Maria Kronelid är mycket bestämda i sina åsikter om dagens dom mot Anders Behring Breivik.

– Det var rätt. Ibland tycker man att de kan klara sig undan lite för enkelt med vård, och... Nej i det här fallet var det för grovt. Jag vet inte hur de anhöriga skulle klarat det annars. Det är en upprättelse.

– Det är fantastiskt bra. En sådan människa ska ju aldrig ut igen. Jag kan inte se några alternativ för han verkar klar över vad han gjort, och ingen ånger heller.

Hur minns ni händelsen?

– Vi slog på tv:n precis när det kom på nyheterna, och man kunde verkligen inte tro att det hände på riktigt. En overklighetskänsla.

– (Domen) är väl lite för kort egentligen, men ja... Det får bli bra. Han har väl använt upp all tolerans som samhället har så det är väl lika bra att han sitter därinne. Annars är det nog några som tagit lagen i egna händer, säger en kille.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".