Anki Wellbrant, nattvandrare i Borås. Foto:Jenny Hellström
BORÅS

Inspark blev fyllefest

"Många var aspackade"
1:22 min

Fredagskvällens inspark för gymnasieettorna blev ett lika stort fylleslag som förra året. Nattvandraren Anki Wellbrant är kritisk till att det inte fanns några vuxna eller vakter vid Sjöbovallen, där en stor del av festen höll på.

Efter förra årets inspark, uppmärksammad i media som värre än både valborg och skolavslutningen, uppmanade nattvandraren Anki Wellbrant vuxna att gå ut och gå på kvällen. Vädjan gav resultat: nattvandrarna var en grupp av 50 igår jämfört med sex personer förra året - men fylleslaget blev minst lika intensivt ändå.

– Fältassistenterna var jättetacksamma att vi hjälpte till därnere, de hade aldrig klarat det annars, inte ens med hjälp av polisen. Att man dricker sprit är en sak, men de här ungdomarna var aspackade, vi visste inte var vi skulle börja, säger hon i sin beskrivning av läget på Sjöbovallen.

Anki Wellbrant reagerar också på att ungdomarna verkade fått hyra sportstugan på Sjöbovallen utan krav på vakter eller föräldrar. När hon och de andra nattvandrarna kom dit vid 21-tiden hade festen redan spårat ur.

– Man ska inte låta dem komma till utan vakter eller föräldrar, jag satt i natt och funderade på vad man ska göra men något måste vi göra. Oacceptabelt!

P4 Sjuhärad har sökt den ansvarige på Borås GIF, för en kommentar om uthyrningsreglerna, men inte lyckats nå honom.

Inre befäl vid polisen i Borås säger att man under kvällen beslagtog alkohol från ungdomar vid 30-40 tillfällen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".