BORÅS

Plattången exploderade

1:28 min

När 18-åriga Kimberly Gomez-Sanchez i Gånghester skulle göra sig snygg i håret var det nära att det slutade riktigt illa. Ett elfel orsakade en smäll med en ljusbåge och strömsladden flög iväg flera meter.

Olyckan inträffade en vanlig morgon för en dryg vecka sedan när Kimberly Gomez-Sanchez i Gånghester skulle platta håret före skolan.

– När jag hade den framför ansiktet, skulle platta luggen, så blev det en blixt och det blev mörkt i hela källaren. Det hördes en puff och så flög sladden till tången iväg flera meter. Det var väldigt otäckt och jag kastade ifrån mig plattången. Helt skakig gick jag upp till mamma.

Och nu efteråt - vad tänker då då?

– Jag tänker på hur illa det kunde gått. Jag är väldigt chockad.

Vet du vad som hänt?

– Nej. Det har väl blivit någon kortslutning skulle jag tro, något elfel. Sedan när man såg sladden efteråt, helt bränd och luktade konstigt. Man undrar ju vad som hänt om jag fått det i kroppen istället.

Hur gör du nu då, när du ska göra dig fin?

– Jag använder min locktång istället. Det funkar lika bra.

Kimberly Gomez-Sanchez familj har nu anmält händelsen till Elsäkerhetsverket.

Jan-Åke Thorell

jan-ake.thorell@sr.se
033-17 75 97

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista