Lite ekologisk mat i kommunerna

Skolor och sjukhus i Västra Götaland vill servera mer ekologisk odlad mat, men den är för svår att få tag på. Det säger ett 50-tal kostchefer i kommuner och i Västra Götalandsregionen i en rapport om hur ekoodlad mat ska hitta vägen till våra tallrikar.
Enligt Marianne Hult, som är kostchef för köket på Borås lasarett, är det ett problem att det är så svårt att få tag på ekologiskt odlade matvaror. Och det beror i sin tur på att det är för få bönder som odlar ekologiskt. Regionen driver det så kallade närekoprojektet, som syftar till att fler ska efterfråga ekologiskt odlad mat, och på så vis hoppas man också att tillgången ska öka.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".