Masoud Owji gästade Sjuhärad Direkt och Maja Jerosimic.

Masoud berättar om sina erfarenheter

8:06 min

Masoud Owji skadades svårt vid backabranden i Göteborg 1998. Nu håller han föredrag om sina erfarenheter men också om erfarenheterna från Mot alla odds - han och många andra med funktionshinder tog sig genom Afrika i SVT:s serie för något år sedan. Under måndagen var han i Borås på Ribbingsgården och berättade.

Så här beskrivs hansig själv på sin blogg (numera insomnad):

"Masoud var 17 år och festen var i en stor industribyggnad på Hisingen. En fest vi alla känner till. Masoud överlevde Göteborgsbranden hösten 1998. 375 människor trängdes i en lokal avsedd för 150 personer när branden utbröt. - Jag minns ingen smärta, bara tanken som ekade i mitt huvud, att jag måste ut. Alla slet sig fram. Klättrade över varandra.

Två månader senare vaknade Masoud på sjukhus. Svårt brännskadad. Hans hud hade smält av den heta luften. Han hade förlorat ett öga och vänster underarm. På höger hand saknas alla fingrar utom tummen. Hälften av muskelmassan hade förtvinats. Så han fick lära sig allt från början. Som att äta. Och gå. Masoud av idag är en levnadsglad filantrop."

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista