Per Schlingmann. Foto: Sara Holmberg
politik

Schlingmann slutar

3:30 min

Moderaternas chefsstrateg, tidigare boråsaren Per Schlingmann, lämnar sin post i partiet. Han ska i stället ägna sig åt egen verksamhet "med inriktning mot organisationer och företag i förändring" enligt ett pressmeddelande.

– Jag känner efter nio år i moderaterna så vill jag göra något nytt och annat.

Är det inte så roligt längre?

– Jo, det är väldigt roligt och utvecklande. Men det finns det många saker som är, och det jag känner är att jag vill göra något annat.

Varför just nu?

– När jag gick in som chefsstrateg i våras så sa vi redan då att detta var ett tidsbegränsad roll med tydligt uppdrag. Dessa uppdrag kommer jag slutföra, och då känns det som en bra tid att gå.

Är du beredd att komma tillbaka till en statsrådspost efter valet 2014?

– Jag utesluter ingenting. jag tycker moderaterna är ett fantastiskt parti med fantastiska människor i. Jag har inga stora anspråk på något ministerjobb, det är andra som avgör det.

Schlingmann, som tidigare varit bland annat statssekreterare och partisekreterare, avslutar sin anställning hos Moderaterna den 28 februari.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista