Foto: Johan Nilsson/Scanpix.
sas-krisen

"Vi jobbar redan 47,5 timmar"

Flygvärdinna Fly Nordic: "Gyllene åren är över"
1:24 min

Nedskärningarna för personal inom SAS har redan gjorts i de konkurrerande bolagen. Linda Elowsson från Bredared som jobbar som flygvärdinna för Fly Nordic säger att neddragningar för personalen inom flygbranschen är en verklighet som andra bolag redan anpassat sig till.

– Vi fick en ny VD, och väldigt klart för oss vad som gällde. Våra piloter har gått ned kraftigt, kanske inte lönemässigt, men när det gäller tillägg. Jobba 47 och en halv timma, det gör vi redan. Ingen tycker om att sänka sina löner och förmåner, men inser man allvaret i det hela så måste man ändå hjälpa till. Vi måste möta lågpriskonkurrensen. De där gyllene åren är borta.

Så du tycker att de på SAS borde fattat det här tidigare? Är de gnälliga?

– Lite. Samtidigt har jag jättesvårt att se att allting faller med personalens löner. Även om de är marknadens bäst betalda flygande personal. Och det är mest detta det har varit tal om i media.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".