Boris Lennerhov. Foto: Sara Kvist P4 Sjuhärad
intervju

Gekås VD Boris Lennerhov om klimathot, konsumtion och genetisk shopping

Boris: "Män kroknar efter en och en halv timme"
16 min

Han blev VD för köpmekkat Gekås i Ullared år 2000, dit han pendlar från Båstad. I P4 Sjuhärad berättar Boris Lennerhov om riktade strategier för att få män respektive kvinnor att shoppa mer, golfintresset och att han inte kan låta bli att städa i andras butiker.

– I grunden är vägen till köpet mer exalterande än när köpet väl är gjort. Det kvittar vad det handlar om. När man väl har det är det begagnat efter 14 dagar ändå.

Finns det någon dröm om att livet blir bättre av att handla?

– Ja, om man kommer till oss utan lista så blir man överväldigad av alla prislappar som ser väldigt rätt ut. Då eggar man sigsjälv till stordåd. Ett gäng tjejer eggar varandra. Män handlar också bra, men de kroknar i regel efter en till en och en halv timma.

Men inte tjejerna?

– Nej. Dels är det så, med alla fördomar bagaget, att det skulle inte finnas så många värmeljus i ett hem om inte tjejerna köpte dem. Inredning är det fortfarande mest tjejer som handlar. Och sådant tar tid att shoppa. Så de brukar komma till shoppingen åt sigsjälva sist, efter att de handlat åt hemmet och barnen och så vidare.

Varför är det så?

– Det måste vara någonting i generna. En man som börjar tröttna efter en timme är snarare ett hot mot oss. Då börjar han gnälla och för över sin taskiga energi på tjejen.

Och då har ni fixat en sportbar där han kan sitta?

– Ja. Så kan han sitta fint där, nära damkonfektionen så att tjejen kan komma och visa sina inköp och få bekräftelse. Så har vi räddat en timme till. Sen går män inte omkring och känner och klämmer så mycket på grejer. Vad vi än tycker så är vi olika. Det finns undantag, det finns män som kan shoppa fem timmar också. Men det är en överväldigande majoritet tjejer som gör det.

Lyssna på hela intervjun med Boris, klicka på ljudknappen!

Sara Kvist
sara.kvist@sverigesradio

Mattias Lindén
mattias.linden@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".