Foto: Pontus Lundahl/Scanpix
borås

Taxiförare som släppte pojke i skogen sparkas

Taxi Kurir: "Det finns inget försvar. Hon får sluta"
1:22 min

Den taxichaufför som i förra veckan släppte av en 14-åring mitt ute i skogen på vägen hem från Viskaforsskolan har fått sparken. Orsaken till att eleven inte fick skolskjuts ända hem var att bränslet i bilen började ta slut.

Det finns inget försvar för det som hänt, säger Niclas Noring som driver Taxi Kurir i Borås.

– Man får absolut inte göra så. Varken en erfaren taxichaufför som kört i flera år eller en som precis börjat. Man gör inte sånna grejer. Det finns inget vett och reson i det hela.

Det finns inget försvar?

– Nej. Föraren är en tvåbarnsmamma som är mycket erfaren i yrket. Jag har ratat med henne, och hon kom med lite olika förklaringar. Hon har tydligen kommit överens med grabben, men man gör ändå inte så. Det har vi påtalat, och hon är väl medveten om vad hon gjort för fel.

Och hon får inte jobba för er mer nu?

– Nej, det går inte. Visst att hon är erfaren och duktig, men har en sån grej hänt en gång så kan vi inte garantera att det aldrig händer igen. Vi kan inte lita på sånna chaufförer, det är jättetråkigt.

Nu ska du träffa kommunen för att diskutera det här, vad tror du blir utkomsten av det mötet?

– Det blir väl en diskussion. Det har varit mycket fram och tillbaka i Viskafors, mycket smutskastning. Det finns lite annat som ligger bakom.

Du menar att inte all kritik som kommit emot er stämmer?

– Inte all kritik. Visserligen finns det väl något som stämmer.

Vad säger de på skolan idag?

– De kom med en ursäkt idag för att de kommit med kritik som inte överrensstämmer med verkligheten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".