Ulf Olsson öppnade debatten. Foto: Bo Thorin P4 Sjuhärad
borås

Borås budgetdebatt inleddes med hyllning till en växande stad

1:20 min

Årets största politiska debatt i Borås, den om nästa års budget inleds idag. Kommunens högsta politiker, Socialdemokraternas Ulf Olsson inledde med att prata om de rödgrönas satsningar.

– I mång avseenden står Borås kommun starkt. Vi är en stad som växer. Fram till sista september i år har vi växt med 500 invånare, och vi är snart över 105 000 invånare. Vi bygger fler hyresrätter under denna mandatperioden än under de senaste 15 åren. Men vi bygger inte tillräckligt. Ska Borås stad fortsätta växa så krävs det att det byggs fler bostäder, och att fler industrimark skapas, sa Ulf Olsson.

Ulf Olsson fortsatte sedan med att lyfta fram de rödgrönas satsningar på en stor utbyggnad av barnomsorgen med 25 nya förskoleavdelningar och 20 miljoner till skolan. Han menade också att man satsar på kulturen och textilsatsningen Simonsland.

– Simonsland som med Textilmuseet, Textilhögskolan och Market Place kommer bli ett kluster för textil och desig. Borås är nordens textilhuvudstad.

Folkpartiets Morgan Hjalmarsson höll med.

– Ett center för textil, mode och design som saknar motstycke i norra Europa. Borås håller på att bli nordens Milano.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista