Mjölkbönderna fortsätter strida för att mjölkpriset ska höjas. Men någon blockad blev det inte idag. Foto: Alexandra Karlsson, P4 Sjuhärad, Sveriges Radio

Ingen blockad av landets mejerier

0:46 min

Det blir ingen mejeriblockad - idag sade mjölkbönderna nej till att blockera landets mejerier. En som är nöjd med det beslutet är Magnus Nilsson, mjölkbonde på Örestens gård i Skene.

Mjölkbönder från hela landet samlades i Jönköping idag för att visa sitt missnöje. Bönderna menar att Arlas höjning av mjölkpriset med 18 öre inte är tillräckligt. Men att agera med någon blockad kommer man alltså inte att göra. Magnus Nilsson, mjölkbonde på Örestens gård i Skene tycker att det här var det bästa beslutet.

– Alla vill ju ha ett högre mjölkpris, det är ju ingen fråga om det, men det handlar ju om vilka metoder man använder.

Hur nära tror du det var att det blev en blockad?

– Ser man på antalet så var det kanske 75 som stannade kvar och har man målet att få ihop 500 personer för att det ska bli en blockad så är det ur den aspekten ganska långt ifrån.

Hur känns det nu då?

– Det känns bra att man i dagsläget inte blockerar mejerier. För det enda det slår mot är oss själva. Men sen har vi ju kvar problemet att lönsamheten är för dålig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista