mark

Kasthall tar bort bonus – sänker lönen med 8000

IF Metall: "Fruktansvärt tungt. Motivationen tas bort"
1:28 min

De anställda på Kasthall i Kinna får sin lön sänkt med upp till 8000 kronor i månaden. Detta sedan företaget tar bort ett bonussystem som funnits i 20 år. Enligt ledningen har bonussystemet varit alltför generöst och måste bort för att göra företaget mer konkurrenskraftigt.

Facket IF Metall har kämpat emot under en lägre tid men tvingats till en förlikning i en central förhandling.

– Det är fruktansvärt tungt. Mina kamrater kommer få det jättejobbigt, och det är väldigt väldigt tråkigt, säger Marie Lindqvist är fackordförande på Kasthall.

Hur påverkar detta verksamheten i Kasthall?

– Detta har varit själva drivkraften hos oss anställda – att man kan få det där lilla extra, som faktiskt har varit ganska mycket extra. Det är klart att jag ser att många nu ställer sig frågan "varför ska vi ge det lilla extra, varför ska vi jobba hårt trots att vi har ont i handleder och ryggar?"

Företagsledningen säger att det varit orättvist att bonusen betalats ut oavsett om det gått bra eller dåligt, och att detta krävs för att företaget ska tryggas på sikt, hur ser du på det?

– Företaget har helt rätt i sin syn på det. IF Metall har haft uppe frågan med företaget i över ett och ett halvt års tid där vi har velat ha en diskussion för att kunna förändra bonussystemet så att det gynnar både företaget och de anställda. Men nu har företaget valt att bara ta bort det istället.

Är det färdigförhandlat nu?

– Nej, nu pågår nästa förhandling om lönerna för att dela upp de pengarna vi har. Nu vet inte vad varje individ ska ha, så det kan bli ytterligare sänkningar för vissa individer.

Så vissa kan få det ännu sämre?

– Ja.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".