Foto: Björn Larsson Rosvall/Scanpix
borås

Demonstration på söndag mot kvinnovåldet

LEV: "Det saknas stöd efter att man lämnat våldrelationen"
0:48 min

Det blir demonstration mot kvinnovåld på Stora Torget i Borås på söndag. Organisationen LEV (Livet efter våldet) arrangerar. Lisa Torander i Borås har varit med och startat, och hoppas kunna hjälpa kvinnor som lyckats ta sig ur en våldsrelation.

– Vi satsar på kvinnor och deras barn som kommer efter de lämnat sina våldsrelationer. Vi samverkar med kvinnojouren här i Borås. Det finns inte tillräckligt stöd efter att man lämnat relationen – man prioriterar alltid perioden fram till att de ska lämna.

Man får hjälp i den akuta situationen, men ni ska alltså gå in och hjälpa i den jobbiga perioden efteråt?

– Ja. Vi har hjälp at jurister och socionomer. Det är en väldigt kämpig periode, och inte sällan är kvinnan ensamstående med barn.

Klockan 14 på söndag hålls demonstrationen på Stora Torget i Borås. Det blir en rad talare, ett fackeltåg samt en minnesstund för de kvinnor som mördats av våldsamma partners eller ex-partners.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".