Ulf Olsson, kommunalråd. Foto: Borås stad
BORÅS

Kommunalrådet om Simonsland "Något har brustit"

1:10 min

Den budget Kulturförvaltningen i Borås fått för flytten av Textilmuseet till Simonsland ska räcka, det menar kommunstyrelsens ordförande Ulf Olsson (S).

Som vi tidigare berättat så menar Kulturförvaltningen att man inte har dom extra pengar som uppstått i samband med flytten - extrasummor på flera miljoner har tillkommit.  Ulf Olsson inte lova mer pengar till förvaltningen.

– Den investaringsbudget man fått för flytten är 21 miljoner, den måste man hålla sig inom. Sedan pågår det en förhandling som lokalförsörjningskontoret gör med fastighetsägaren om hyreskontraktet.

Vad tänker du om att man tecknat ett avtal där flera saker inte ingår som amn istället måste lösa i efterhand?

– Det som är de normala rutinerna är att beställaren, det vill säga kulturkontoret, ger besked om vad man behöver för lokaler. Sedan utför lokalförsörjningskontoret förhandlingen med fastighetsägaren. Uppenbarligen har det brustit någonstans.

Hur tycker du att lokalförsörjningskotoret skött det hela, när man prioriterat en låg hyra men där det tillkommer en rad saker som man inte har en budget för?

– Lokalförsörjningskontoret har alltid en uppgift att se till att hålla ner hyrorna. Man måste också självklart ta hänsyn till de beställningar som finns. Det är en dialog som måste föras mellan lokalförsörjningskontoret och kulturkontoret, säger Ulf Olsson.

Infekterade konflikter, brutna löften och miljon för skattepengar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista