Ulf Olsson. Foto: Jan-Åke Thorell
borås

Ulf Olsson blir ersättare i regionstyrelsen

Borås högste politiker, kommunalrådet, Socialdemokraten Ulf Olsson öppnar för att lämna kommunalpolitiken. Han har blivit erbjuden en plats som ersättare i regionstyrelsen och tackat ja. Men Olsson vill idag inte säga att han siktar på att bli regionpolitiker på heltid.

– Jag har valts som ordförande i kommunstyrelsen denna mandatperiod i Borås, och det tycker jag är jättespännande. Men man vet aldrig vad som händer efter nästa mandatperiod – man är som politiker bara vald för en i taget. Sådan är verkligheten.

Vad är det du tittar på frammåt då, skulle du vilja vara regionpolitiker på heltid?

– Alltså, man tar en mandatperiod i taget. Just nu är jag kommunstyrelsens ordförande och det är ett jättespännande uppdrag.

Ulf Olsson blev erbjuden platsen i regionens ledning för en månad sedan och tackade, efter att ha övervägt den extra arbetsinsats uppdraget innebär, ja. Olsson ska nu kombinera det redan krävande arbetet som Borås högsta politiker med möten i Vänersborg ett par heldagar i månaden.

– Det är naturligtvis så att det är ytterligare en arbetsbelastning. Man har en ganska tuff tillvaro med att försöka få almenackan att gå ihop, veckans alla timmar och dagar. Det här innebär ytterligare arbete som kan läggas till det redan ganska omfattande arbete som man har.

Du har barn och familj. Hur ska du hinna med allt?

– Det är ett livspussel som jag ska försöka få ihop.

Ulf Olsson säger att han ska försöka bidra med det kommunala perspektivet även i regionpolitiken.

– Jag tror alltid att det är bra att få in ett kommunalt perspektiv i de regionala sammanhangen. Regionen är också kommunernas region, och vi jobbar tillsammans när det gäller infrastruktur och satsningar på regional utveckling.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".