Polisen har inga misstänkta för något av de många villainbrott som skett Sjuhärad i veckan. Foto: Mikael Medin P4 Sjuhärad
sjuhärad

20 villainbrott på en vecka i Sjuhärad

Polisen: "Bra med grannar som har uppsikt"
1:21 min

Den senaste veckan har Sjuhärad haft 20 villainbrott, varav tio skett bara de två senaste dagarna. Polisen har inga misstänkta och vet heller inte om det finns någon koppling mellan inbrotten.

De senaste åren har villainbrotten ökat kraftigt på hösten och så även i år.

– Det tjuvarna letar efter är föremål som är lätta att omsätta; kontanter, smycken och i något fall mindre elektronikprylar, säger Fredrik Zetterlund - inre befäl vid polisen i Borås.

Inbrotten har spridits ut över stora delar av Sjuhärad, och blandat annat har Ulricehamn, Brämhult, Gånghester, Frufällan, Aplared och Sexdrega drabbats.

Än så länge finns inga misstänkta och polisen vet inte om det finns en koppling mellan brotten.

Det finns dock mycket man kan göra för att skydda sitt hus mot inbrott, bland annat larm, ordentligt lås och belysning. Att även ha en förteckning och bilder på sina värdesaker ökar både chansen att få tillbaka dem och underlättar arbetet för polisen.

– Sedan är det alltd en fördel att man har god kontakt med grannarna. Att de tittar till huset när man är bortrest. Vi har alltid behov av iaktagelser, annars är detr jättesvårt för polisen, säger Zetterlund.

Men i Brämhult som drabbades av inbrott igår hittar nyheterna ingen som oroar sig. Just kontakten mellan grannar är något som många förlitar sig på.

– Just nu har jag inget larm, men annars är det ju många som har det. Jag har grannar istället så jag känner mig ganska trygg, säger en Brämhultsbo.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".