mark

Hyssna får ny idrottshall

Byalaget: "Hyssna har stor potential att växa"
1:14 min

Nu är det helt klart – det blir en ny idrottshall i Hyssna. I går kväll tog Marks kommunfullmäktiges beslutet. Byalaget i Hyssna hoppas på att hallen ska bli ett lyft för hela samhället.

– Det finns flera skäl att fira idag. Jag fick mail igårkväll om att det blev possitivt besked. Vi är äntligen i mål. För två år sedan skickade vi in ett medborgarförslag, och idag är det klart att de ska börja bygga en idrottshall för 20 miljoner i lilla Hyssna, säger Johan Norbelie som är med i byalaget i Hyssna.

Varför är det så viktigt med en idrottshall i "lilla Hyssna"?

– Hyssna är ganska litet idag, men vi har en otrolig tillväxtpotential. Det har vi fått kommunpolitikerna att förstå nu. Vill man få Marks kommun att växa så måste man satsa på norra Mark som ligger åt Göteborg till. Vår grannby Sätila har växt väldigt mycket de senaste åren. Hyssna har inte växt i samma takt, men det finns en väldig potential här. Det är ett antal faktorer som gör att vi tror att vi kommer få en expansion här. Nya byggprojekt med bostäder som är på gång alldeles intill skolan, nya VA-ledningar som kommer möjliggöra byggnation. Det är bra timing, och det var det vi såg för två år sedan. Nu har vi fått med oss politikerna på det också.

Mattias Lindén
mattias.linden@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".