Sex reportrar från SvD som tilldelats Stora Journalistpriset i kategorin "Årets förnyare". I mitten Mark Malmström från Borås. Foto: Christine Olsson/Scanpix
journalistik

Mark Malmström från Borås fick journalistpris

Sex reportrar på Svenska Dagbladet, däribland Mark Malmström från Borås, fick Stora Journalistpriset i kategorin "Årets förnyare" för en karta på webben där läsarna kan skriva in bostadsräntor och jämföra med andra.

Stora journalistpriset i kategorin årets avslöjande gick till Daniel Öhman och Bo-Göran Bodin på Ekot i Sveriges Radio för rapporteringen om Saudiaffären. De avslöjade att myndigheten FOI skapat ett bulvanföretag för att bistå i byggandet av en vapenfabrik i Saudiarabien.

Årets berättare blev Carina Bergfeldt på Aftonbladet för ett reportage om massakern på Utöya.

Medicinreportern Inger Atterstam tilldelades Lukas Bonniers Stora Journalistpris.

Priset instiftades av Bonnierföretagen 1966. Prissumman är 100 000 kronor i varje kategori.

Mark Malmström från Borås ingick i den grupp om sex ekonomijournalister från Svenska Dagbladet som tilldelades priset i som Årets förnyare. I våras lade tidningen ut en interaktiv karta på nätet där läsare kunde gå in och ange hur hög boränta de hade. Över 30 000 personer deltog och bidrog till en bild över Sverige där man kan jämföra och visa på hur orättvist systemet slår.

Sommaren 2010 jobbade Mark Malmström som nyhetsreporter på P4 Sjuhärad. Han har arbetat på Svenska Dagbladet sedan sommaren 2011.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista