MARK

Anrikt företag med nära 40 anställda i konkurs

Konkursförvaltaren: ”Sannolikt kan företaget leva vidare”
0:26 min

Öxabäcks Maskinstation AB har gått i konkurs. Företaget har 26 fast anställda cirka 10 deltidsanställda och arbetar med markentreprenader.

Rolf Eriksson är konkursförvaltare och han hoppas och tror att företaget ska kunna rekonstrueras inom någon vecka. Intresset för företaget är stort från flera olika intressenter och Rolf Eriksson menar att företaget ska kunna vara rekonstruerat i början av december.

Företaget grundades redan under 60-talet och hyrde då ut maskiner för jordbruksändamål till slåtter och skörd. Dessutom gjordes en del sprängningsarbeten.

Företaget växte  och utvecklades till ett renodlat entreprenadföretag med markbearbetning som specialitet. Man sysslar också med sprängning, uthyrning av grävmaskiner och dumprar samt transporter med lastbil.

Dessutom säljer maskinföretaget  krossprodukter, avloppsbrunnar, rör och övrigt material i pvc och betong. Företaget arbetar  i en triangel mellan Göteborg, Borås och Varberg.

Enligt Rolf Eriksson uppstod problemen när en kund inte kunde betala för ett stort utfört arbete där flera miljoner uteblev.

– Det är en tillfällighet som företaget inte kunde räkna med då man blev av med en beräknad intäkt på flerra miljoner kronor.

Föregaet har en lång rad pågående  jobb som kommer att fortsätta.

– Företaget är välskött och jag skulle bli ytterst förvånad om det inte går att rekonstruera, säger Rolf Eriksson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".