Buddy Bear är färdigmålad. Foto: Caroline Aronsson, P4 Sjuhärad
BORÅS

Buddy Bear på plats i Borås

Boråsare: ”Den ser inte färdig ut”
1:10 min

Nu har konstnären Shai Dahan målat klart den två meter höga skulpturen United Buddy Bear. Björnen har målats röd med ett mönster i blått, vitt och grönt med inspiration från dalahästar och graffittikonst.

Det är många Boråsare som är nyfikna på den nya skulpturen som står i Pallashuset. Skulpturen har köpts in i samband med att utställningen av United Buddy Bears kommer till Borås.

– Jag tycker den är jättebra, klockrent, skulle gärna vilja ha den hemma i vardagsrummet, säger Paul Dietz.

Kristina Kylemark som betraktade den nymålade skulpturen United Buddy Bear hade flera tankar kring den.

– Den ser inte färdig ut, dessutom ser det ut som den har en munkorg på sig. Jag hade önskat att man kände mer glädje när man såg den, men den är rätt cool.

Skulpturen är en försmak på utställningen som kommer visas i Sverige och Borås för första gången. Den kommer närmast från Berlin. 109 stycken en meter höga björnar kommer stå på Stora torget från och med nästa helg.

Utställningen av United Buddy Bears har tagits fram för att öka tolerans och förståelse mellan olika nationer, kulturer och religioner.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".