borås

Ljög om HA-medlemskap – utpressade kvinna

En 21-årig boråsare åtalas för utpressning sedan han påstått att en kvinna han träffat utan fog baktalat en man i Hells Angels. 21-åringen antydde att han hade kopplingar till Hells Angels och fick kvinnan att betala 80 000 kronor till honom innan hon flydde Borås och gick till polisen.

Den 21-årige mannen och hans flickvän åtalas nu bland annat för utpressning. Båda har erkännt alltihop, och bevis i form av sms-trafik finns också.

Det var i somras som den 23-åriga kvinna lärde känna mannen och hans 17-åriga flickvän på ett sommarjobb i Borås. Snart började mannen hota kvinnan med att han var med i HA, och att hon talat illa om honom.

Under en dryg månads tid pressades kvinnan på närmare 80 000 kronor , och när hon slutligen flydde staden och slutade betala blev hon hotad med våld om hon gick till polisen.

Det var dock precis vad hon gjorde, och den 21-årige mannen och hans flickvän åtalas nu bland annat för utpressning. Båda har erkännt alltihop, och bevis i form av sms-trafik finns också.

Åklagaren säger att han kommer att yrka på fängelsestraff för den 21-årige boråsaren.

Mannen uppger att han behövde pengar till sitt spelberoende, han har ingen koppling till Hells Angels.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista