Manifestation mot Israel

Klockan tolv idag inleddes en manifestation på Stora torget i Borås mot Israels ockupation av Palestina. Nätverket för Fred och Rättvisa anordnade manifestationen, som samlade ett 60-tal personer.
Konflikten i Mellanöstern är högaktuell denna påskhelg då våldet trappats upp från båda sidor. En av de inbjudna talarna är Eva Hammad som i över 30 år arbetat för palestiniernas sak. Hon tycker att svenskarna borde protestera mot Israels våld genom att bojkotta israeliska varor. På lördagförmiddagen kom beskedet att FN:s säkerhetsråd har antagit en resolution som kräver att israeliska trupper drar sig tillbaka från Ramallah och andra palestinska städer. Också USA stöder resolutionen - en omsvängning från igår, då utrikesminister Colin Powel uttryckte förståelse för Israels angrepp mot den palestinske ledaren Yassir Arafats högkvarter efter nya palestinska självmordsattentat.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".