svenljunga

Svenljungapar får hjälp med tvåsamheten

1:22 min

Kommunicera bättre med din partner och få möjlighet att utveckla din relation, det kan du få lära dig på en så kallad Prep-kurs som startar i Svenljunga idag. Paret som leder kursen heter Anna och Fredrik Skott.

– Prep-kursen är friskvård för parrelationer, det är inte terapi för människor som har problem utan den är till för de som vill satsa på sitt förhållande, säger Anna Skott.

Kursen är ett samarbete mellan Svenljunga och Tranemo kommun, Svenska Kyrkan och Frikyrkorna i Kind. Den kommer pågå under sammanlagt 5 torsdagkvällar på Svenljungas församlingshem.

– Kvällarna är ett tillfälle att träffas och fika tillsammans, sedan sitter man och pratar om olika ämnen parvis. Man delar inte det man pratar om med de andra paren, utan det är ett tillfälle för djupare samtal och tid tillsammans. Man pratar om saker man inte riktigt har tid med hemma när vardagen rullar på, säger Anna Skott.

Fredrik Skott jämför ett bra förhållande med en fin och kär bil. Man kan inte bara låta den stå hur länge som helst, då blir den kass och rostar. Den behöver servas.

– Man är noga med att satsa på bilen, vara noga med tvätt och service. Lite så är dte med en prep-kurs. Om man tycker att ens parförhållande är viktigt så är det viktigt att sköta det.

Sanna Thorén
sanna.thorén@sverigesradio.se