POLITIK

Vägvalet till val 2014

1:19 min

Partiet Vägvalet fortsätter och ställer upp i valet 2014, det beslutades på partiets årsmöte i går. Däremot lämnar gruppledaren Kerstin Koivisto sitt uppdrag.

Inför träffen hade en enkät skickats ut till medlemmarna, bland annat med frågon om de ville att partiet skulle vara kvar. Något som de allra flesta alltså var positiva till.

– En förkrossande majoritet av medlemmarna vill fortsätta och gå in i ett nytt val, säger gruppledaren Kerstin Koivisto.

Vilka frågor kommer ni driva?

– Det är inte klart än. Det får bli en vidare diskussion, men vi har ett partiprogram och frågor som vi drivit tidigare.

Vägvalet bildades 2004 och har som mest haft sex mandat i fullmäktige i Borås. Nu har man bara ett och ingen vågmästarroll. Partiet har bland annat engagerat sig i lokala frågor om Götalandsbanan, lekplatser, badhus och grafittiväggar.

I går berättade Kerstin Koivisto att hon kommer lämna sitt uppdrag i kommunstyrelsen och som gruppledare.

– Jag har börjat ett nytt jobb och får inte ihop tiden helt enkelt. Så då valdes Olle Hermansson till att gå in som ersättare i kommunstyrelsen i stället. Men jag kommer fortsätta sitta kvar i kommunfullmäktige.

Olle Hermansson har varit med i Vägvalet sedan det startade 1994 och har suttit i fullmäktige.