Borås

Nedskärningar på Sandaredskolan blir av

1:20 min

Det blir inga mer pengar till skolan i Sandared, trots alla protester från föräldrarna mot de planerade nedskärningarna på två miljoner kronor. På stadsdelsnämndens senaste möte röstades förslaget om mer pengar till skolan ned av den rödgröna majoriteten.

Orsaken är att övriga skolor redan gjort den neddragning som Sandaredsskolan nu tvingas göra, säger vänsterpartisten Lennart Andreasson som är ordförande i nämnden.

– I Sandared så har man inte gjort de anpassningar under föregående år som de andra skolorna har gjort. Därför tycker vi att det är rimligt att man får göra det nu. Förslaget om att man ska kompensera dem innebär i praktiken att man måste ta pengar från någon av de andra som redan gjort anpassningarn, för att just Sandared skulle slippa göra det. När vi tittar på siffrorna kan vi inte hitta någonting som visar att Sandared skulle vara mer drabbade än någon annan av de här nedskärningarna.

Det fanns ett förslag om att gå till fullmäktige och be att få använda pengar från överskottet förra året från stadsdelsnämnden, skulle inte det gå?

– Fick vi mer pengar till skolan skulle jag hellre lägga dem på de elever som har särskilda behov. Då skulle det falla över alla skolor. Det är väldigt populärt att sitta på ett möte och säga att just ni ska slippa göra de anpassningar som alla andra har gjort, och det kanske är lätt att falla för den frestelsen. Men vi måste ha ett system som är hållbart och rättvist för alla elever i stan, och inte bara för dem som kommer på ett möte och protesterar.