ulricehamn

Ridå för Tingsholmsgymnasiets teaterprogram

1:29 min

Efter sommaren läggs musik och teater programmen på Tingsholmsgymnasiet i Ulricehamn ner. På fredag kan bli sista chansen att få se dom då det är premiär för den traditionsenliga musikalen. Ida Malkolmsson är musiklärare på Tingsholmsgymnasiet.

– Det är jättetråkigt såklart. För Ulricehamn som stad, för komunen, för skolan och för alla elever som inte får chans att gå linjen, säger Ida Malkolmsson, musiklärare på Tingsholmsgymnasiet.

På fredag är det premiär för estettreornas stora musikal på Tingsholmsgymnasiet i Ulricehamn. Fyra föreställningar av musikalen Hairspray bjuds det på – men sen är det slut för alltid.

Efter sommaren läggs teater och musikprogrammen ner, och nästa år försvinner även bildprogrammet. Framöver kommer man kunna välja de vanliga programmen med musik eller bildprofil som man får läsa istället för bland annat det individuella valet, men det verkar inte vara något som skulle locka de nuvarande esteterna´.

– Jag hade förmodligen valt en annan skola. Man vill ju ha hela paketet, man vill läsa musik hela tiden uppblandat med andra ämnen, säger Hanna Sild.

– De säger att Ulricehamn är en kulturstad, och att man då lägger ner estetlinjen tycker jag är väldigt konstigt. Det är synd för hela bygden. Vi ordnar en massa roliga grejer som alla får komma och kolla på, men det kommer ju inte finnas så mycket sådant kvar sen, säger Oscar Eriksson.