mark

P-O Hermansson kommenterar krisen på socialkontoret

1:18 min

Marks nya socialchef är sjukskriven, efter bara fem veckor på posten. Dessutom har två andra chefer, på hög nivå inom socialen, sagt upp sig. Nu kommenterar Per-Olof Hermansson (KD) ledningskrisen och medger att den nya chefen socialchefen inte fått det stöd hon borde fått.

P4 Sjuhärad har tidigare berättat att Marks nya socialchef Birgitta Andersson är sjukskriven, efter bara fem veckor på posten. Dessutom har två andra chefer, på hög nivå inom socialen, sagt upp sig.

Nu kommenterar socialnämndens ordförande Per-Olof Hermansson (KD) ledningskrisen och medger att den nya chefen socialchefen Birgitta Andersson inte fått det stöd hon borde fått.

– Hon fick en otroligt tuff uppgift och har inte fått det stöd som hon hade behövt, av oss alla.

Vilket stöd borde hon fått då?

– Det kan jag inte uttala mig om, jag vill inte gå in på detaljer på det sättet för då exponerar vi en fråga i media som vi måste hantera internt, säger Per-Olof Hermansson, socialnämndens ordförande.

Blandade känslor
Socialnämndens ordförande säger att han varken kan eller vill säga något om varför den nya socialchefen Birgitta Andersson är sjukskriven. Klart är att tillsättningen av henne har tagits emot med blandade känslor.

Per-Olof Hermansson medger dock att Andersson inte fått det stöd hon borde fått. Han säger också att det "sagts saker till henne som man inte säger till andra".

– Det har hänt, vad jag förstår och det är inte bra. Det är oacceptabelt, säger Per-Olof Hermansson som dock inte vill säga något mer om vad det skulle vara som sagts till Birgitta Andersson.

Chefer sa upp sig
När det gäller de två andra höga cheferna som nyligen sade upp sig, ska de - enligt uppgift till P4 Sjuhärad - ha känt sig förbigångna när det gäller socialchefsjobbet. Men det stämmer inte enligt Per-Olof Hermansson, som menar att cheferna varit på väg bort en längre tid. Per-Olof Hermansson säger också att konflikten berör fler personer än de tre cheferna.

– Den är mer utspridd, ni har fokuserat på relationerna mellan tre personer men så enkelt är det inte.