vårgårda

Vårgårda utan ungdomsmottagning i en månad

1:37 min

Ungdomsmottagningen i Vårgårda har varit stängd i drygt en månad eftersom kommunen inte haft några lokaler för verksamheten. Mattias Olsson, kommunstyrelsens ordförande i Vårgårda, beklagar att kommunen skött detta dåligt.

– Ja, jag säger att det är dåligt skött och det beklagar vi på kommunen att det är dåligt skött som jag säger här då med att man fick flytta med kort varsel och under lite primitiva omständigheter. Det är inte bra.

Avtalet mellan Vårgårda kommun och regionen som driver ungdomsmottagningen ska under våren omförhandlas. I samband med det hoppas Mattias Olsson att nya lokaler ska kunna ordnas så att ungdomsmottagningen som nu kommer att hyra in sig i ett rum på vårdcentralen ska kunna bedriva sin verksamhet fullt ut igen.

– Vi ska ha en ungdomsmottagning på ett eller annat sätt och det finns ett avtal mellan regionen och kommunen om detta, det är en viktig instans. Sen kan man diskutera hur man driver den och hur man bemannar den och i vilka lokaler och så vidare. Det är sånt som alltid försiggår när det blir omförhandlingar utav avtal då. Sedan finns det ingen som helst politisk ambition i Vårgårda att vi inte ska ha någon ungdomsmottagning och det hoppas jag är tydligt. Det har kanske förekommit uppgifter på annat då.