Per Bynander. Foto Sara Kvist P4 Sjuhärad
SVENLJUNGA

Försäljningen av ridhuset upphävs

Ridklubben: "Vi har investerat lika mycket som kommunen"
1:22 min

Den omdiskuterade affären i Svenljunga där ridhuset säljs till ridklubben för 700 000 kronor upphävs. Det är förvaltningsrätten som anser att priset är för lågt och upphäver kommunens beslut.

Ridanläggningen är värderad till 3,9 miljoner kronor och att sälja för 700 000 kronor strider mot kommunens befogenheter anser förvaltningsrätten, skriver Borås Tidning. Det är fem personer som överklagat försäljningen.

Per Bynander, ordförande för Svenljunga ridklubb tycker att Förfaltningsrätten har resonerat märkligt, men att det viktigaste är att klubben får fortsätta ha tillgång till anläggningen.

– Från börjar bestämde politikerna sig för att sälja anläggningen. Då ansåg Svenljunga Ridklubb att den enda riktiga ägaren borde vara Svenljunga Ridklubb, för vi har lagt ungefär lika mycket pengar på anläggningen som kommunen gjort när man byggt upp den. Det finns också ett avtal mellan kommunen och Svenljunga Ridklubb om att vid en eventuell försäljning till en utomstående, så ska ridklubben ha del i köpeskillingen. Det har inte framkommit i debatten.

Vill ni helst arrendera eller köpa?

– Det är egentligen en mindre väsentlig fråga. Kan vi ha bra arrendeavtal med kommunen kan de lika gärna stå kvar som ägare. Men ska de till varje pris sälja så måste vi köpa den för att ha fortsatt inflytande över anläggningen. Det viktigaste är att våra medlemmar kan fortsätta att utnyttja anläggningen så som det var tänkt från början.

Kommunen skall nu överväga om man skall överklaga förvaltningsrättens dom.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".