Markus Pölkkö. Foto: Privat
sport - fotboll

Han vann VIP-resa med sitt favoritlag Aston Villa

Markus Pölkkö: "Det började med två missade samtal"
4:27 min

Markus Pölkkö är en på miljonen – bostavligt talat. Han vann en resa till England för att se sitt favoritlag Aston Villa spela i påsk. Han blir dessutom hämtad vid dörren i Trandared av klubbambasadören

– Jag har aldrig sett dem spela förut!

Aston Villa hade en tävling på nätet. När de kom upp i en miljon "likes" på Facebook skulle de lotta ut resan till en av alla som tryck tumme upp på tävlingen. Lotten föll på ingen mindre än Markus Pölkkö från Trandared i Borås.

– Jag trodde inte att det var sant. Det började med att jag hade två missade samtal från ett utländskt nummer. Jag blev lite tveksam, man har ju hört varningar om folk som ringer och försöker luras och så. Jag kollade upp numret och såg att det var från Birmingham. Jag berättade för en kompis, som sa att "men tänk om det är Aston Villa". Så jag gick ut i köket och ringde. Man blev ju lite ställd av att plötsligt prata engelska. Men jag började inte tro det på riktigt innan jag fick första mailet som kom från den officiella adressen.

Det blir flygresa och två nätter på hotell under påskhelgen. Ian Taylor, Aston Villas klubbambassadör kommer och hämtar Markus och en vän vid dörren hemma i Trandared.

– När han hämtar mig blir det nog Aston Villa-tröja på. De möter Liverpool, så min kompis Andreas som håller på dem får hänga med. Han klagar inte!

Sarit Monastyrski
sarit.monastyrski@sverigesradio.se

Jon Koldenius
jon.koldenius@sverigesradio.se

Aston Villa FC

Foto: Alastair Grant/Scanpix

Engelskt fotbollslag från Birmingham. Kallas The Villans. Grundandes 1874 och är en av Englands anrikaste fotbollsklubbar som tillhörde de så kallade originalklubbarna som var med när ligan startades 1888. Har vunnit Premier League sju gånger, senaste 1981.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".