kultur

Skandalöst på Borås Stadsteater

Regissören: "Allt kan köpas och marknadsföras idag"
1:22 min

En Skandal, det är vad Borås Stadsteater lockar med på Internationella kvinnodagen. Pjäsen som har premiär imorron är en omarbetning av norskan Cora Sandels frigörelseroman Kranes konditori och med namnet Skandal har regissören Anna Bergvall placerat handlingen i dagens Borås

– Jag har flyttat fram handlingen till ett fiktivt Borås 2013. Boken utspelar sig från början i en liten nordnorsk stad som känns väldigt trång, där mycket handlar om att passa in och yta. När jag läste om den kände jag att den har mycket gemensamt med vår tid idag. Vår värld präglas av ytlighet och kommersialism. Allt går att köpa, allt går att marknadsföra. Vi marknadsför oss jsälva hela dagarna med vad vi lyssnar på på Spotify, vad vi har för slags hund, vad du har på dig, hur du inreder ditt hem. Vad den här boken handlar är en människa som kanske inte riktigt passar in i en sådan värld. Var finns det utrymme för riktiga möten, riktiga känslor i en sådan värld? säger Anna Sjövall, regissör för pjäsen Skandal som har premiär i Borås imorgon.

Det låter som att det finns mycket för publiken att prata om och fundera över när de sett pjäsen?

– Ja, förhoppningsvis finns det det. Det är väl det vi som jobbar med konst kan göra – sätta igång saker hos andra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".