Patrick Ekwall. Foto: Scanpix/Claudio Bresciani
elfsborg

Elfsborg hittar talanger i dokusåpa

Andreasson:”Vinnaren får ett kontrakt”
1:22 min

Nu ska Elfsborg hitta nya talanger i en TV-satsning tillsammans med TV4. Serien Proffsdrömmen blir något av fotbollens svar på Idol och ska ge spelare en andra chans att plats in i Elfsborg.

– Det blir spännande att se vem det blir, men framför allt handlar det här om att vi vill vara med och bidra till att fotbollen får fokus, säger Stefan Andreasson.

Han tror att det finns många som av olika anledningar inte kommer fram och blir upptäckta.

– Många kan genom det här få en andra chans och även de som inte vinner kanske blir upptäckta av någon annan klubb.

Under april ska Patrick Ekwall och en jury på åka runt och leta efter fotbollsspelande pojkar från 16 år och uppåt. 20 spelare ska tas ut till dokusåpan, där miljön är Elfsbrogs träningscamp i Borås. De 20 ska få visa vad de går för och en efter en väljas bort, tills bara en spelare återstår.
Spelaren får ett kontrakt på ett år, men det är ju inte säkert att det leder till en plats i A-laget.

– Det beror ju på. Drömmen är ju att han vinner skytteligan, men beroende på åldern kan det ju bli ett ungdomskontrakt, eller en plats i U21-laget. Eller Jörgen Lennartsson kanske älskar honom så att han blir A-lagsspelare. Det får vi se, säger Stefan Andreasson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".