Kvinnodagen i Ulricehamn. Foto: Mikael Medin, P4 Sjuhärad
ulricehamn

Skyltar med kvinnosymboler

Kvinnosymboler på gågatan och information om kvinnojouren. Så uppmärksammar Ulricehamn Internationella kvinnodagen.

– Det har nog varit något som försvunnit i det stora hela. Det fattas alltid pengar men en sån här dag kommer det in lite och det är många bäckar små. Pengarna går ju framför allt till dom som behöver stödet, säger en kvinna som P4 Sjuhärad träffar, om insamlingen till Kvinnojouren som pågår i butikerna.

Cityföreningen, där ett stort antal av Ulricehamns centrala affärer och företag är med, anordnar varje månad något sorts event och idag går man för första gången ihop för att göra något för kvinnodagen.
Skyltfönstren har fyllts med kvinnosymboler och vid kassorna finns insamlingar till kvinnojouren. Ulrika Ahlin, som driver en affär längs Ulricehamns gågata, säger att det varit svårt att hitta på något roligt för en så seriös och allvarlig dag men att bara en sån sak som symbolerna i fönstret gör skillnad.

– Folk har kanske mest undrat vad dom här symbolerna står för och lite sånt. Allt som uppmärksammas synligt, när folk passerar är ju bra. Folk kollar i skyltfönstret och det är ju vårt fönster utåt, så det är klart att det väcker frågor. Det är ett sätt att marknadsföra att det pågår någonting.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".