1 av 4
State of Drama vid genrepet i går kväll. Foto: Caroline Aronsson, P4 Sjuhärad.
2 av 4
Låtskrivaren Stefan Örn från Dalstorp med Louise Hoffsten . Foto: Caroline Aronsson, P4 Sjuhärad.
3 av 4
Anton Ewald sjunger Fredriks Kempes bidrag som han gjort tillsammans med Malmberg Hård av Segerstad. Foto: Caroline Aronsson, P4 Sjuhärad.
4 av 4
Robin Stjernberg, bidrag nummer 9: You. Foto: Caroline Aronsson, P4 Sjuhärad.

Melodifestivalen med mycket Sjuhärad

Emil: "Vi tror på låten"
1:23 min

I kväll är det final i melodifestivalen på Friends Arena. Det råder tuff konkurrens i Sveriges största musiktävling i år, det säger Christer Björkman och det är svårt att spå en självklar vinnare.

– Det gäller att tro på sin låt och göra ett bra framträdande, säger sångaren Emil Gullhamn i State of Drama, som var nöjda med genrepet igår kväll. Bandet som med sin låt "Falling" är ett av tre bidrag med Sjuhäradskoppling denna final.

Bland de 10 finalisterna hittar vi två låtskrivare till från Sjuhärad, Stefan Örn som tillsammans med Louise Hoffsten skrivit "Only the dead fish follow the stream".

Och så den evige låtskrivaren som återkommer år från år i Melodifestivalen,  Fredrik Kempe som är med även i år, denna gång med låten "Begging" som artisten  Anton Ewald framför. Den tog sig via andra chansen till final, men nu däremot toppar den flera musiklistor. Anton berättar att han var osäker på att sjunga låten först när han fick den.

Yohio vill inte gå ut på stan

Yohio inför finalen. Foto: Caroline Aronsson, P4 Sjuhärad.

Yohio vill inte gå ut i Stockholm, det blir för stor uppståndelse. Det berättar han för P4 Sjuhärads Caroline Aronsson och han avslöjar också  varifrån den rosa färgen i sitt hår kommer ifrån. Han vill ha två timmar att göra frisyr o smink iordning. Favoritskapet bryr han sig inte om men han inspireras av att han blivit en favorit bland många barn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".