I Vårgårda får nu sjuksköterskorna 25 000 kronor i ingångslön. Foto: Gunnar Ask / Scanpix.
VÅRGÅRDA

Ingångslön på 25 000 för sjuksköterskor

Chef: "Hoppas locka många"
1:16 min

I Vårgårda erbjuds sjuksköterskor 25 000 kronor i månaden om de ställer upp och jobbar i sommar. På så sätt möter man det krav på en ingångslön på 25 000 kronor som nyutexaminerade sjuksköterskor jobbar för.

Roland Mattsson är verksamhetschef för äldreomsorg och hälso- och sjukvård i Vårgårda, och han hoppas att löneökningen ska ge ett uppsving i antalet sommarvikarieansöknigar.

Än så länge har man fått in fyra ansökningar och Roland Mattsson hoppas på att det ska trilla in fler.

– Då det tidigare varit svårt att få tag på sjuksköterskor så hoppas vi nu få tag på vikarier lättare, säger Roland Mattsson.

Inger Einarsson arbetar som sjuksköterska i Vårgårda och hon tror att många nyutexaminerade sjuksköterskor valt bort Vårgårda då de kunnat få bättre betalt på annat håll, och hon är därför positiv till höjningen av ingångslönen.

– Vi vill ju hemskt gärna ha vikarier som det varit svårt att få tag på. Vi vill kunna ta semester när vi vill så jag hoppas att det finns  sådana som nappar på det här erbjudandet, säger Inger Einarsson.

Reporter Elin Ternander.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".