FOTO: ULF PALM/SCANPIX
mark

Vindkraftverk i Hyssna rivs inte

Närboende: "Vill inte höra verket i våra fastigheter"
0:53 min

Det omdebatterade vindkraftverket i Hyssna blir kvar. Länsstyrelsen ger ägaren Hyssa Vind rätt i sin överklagan och upphäver Marks kommuns beslut att vindkraftverket skall tas ner. Bullret ligger enligt länsstyrelsen under gränsvärderna.

Tomas Johansson som bor i närheten håller inte med länsstyrelsen. Och han pekar på mätningar som visst visar att det bullrar mer än vad som var sagt från början.

– För min del är det absolut viktigast att vi får tystare. Vi vill inte höra verket in i våra fastigheter. Det begränsar starkt vara vi kan ha våra sovrum och så. Jag vet inte, det är ju upp till Miljönämnden att komma fram till åtgärder för att Hyssna Vind ska komma ned i bullernivå. Det krävs ju.


Vad tycker du om handläggningen av det här ärendet? Det har hållit på i över sex år
nu.

– Det är väldigt frustrerande att det inte finns något sätt - när något uppenbarligen har blivit fel - att inte branchen, tillverkaren, eller kommunen, eller samhället kan ta tag i den stora biten. Problemet är ju att verket bullrar ju mer än det var sagt i från början.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".