Foto: P4 Sjuhärad
BORÅS

DO stämmer Borås för diskriminering av gravid

DO: "Får inte bli missgynnad på grund av graviditet"
1:26 min

DO stämmer Borås stad för könsdiskriminering och missgynnande enligt föräldraledighetslagen. Det sedan en kvinna fått höra att hon inte längre var intressant för en tjänst, efter att hon berättat att hon var gravid.

Kvinnan hade sökt en tillsvidaretjänst på kommunen som biståndshandläggare, när arbetsgivaren ringde och kallade till intervju.

– När kvinnan blev kallad till intervju berättade hon att hon var gravid. Då sa Borås Stad att de inte var intresserade av henne längre utan bad henne komma tillbaka efter föräldraledigheten, säger Anna Rosenmuller Nordlander som är jurist på Diskrimineringsombudsmannen, DO.

Begärt 75 000 kronor i ersättning
Kvinnan anmälde händelsen till DO som nu har utrett ärendet. Efter samtal med representanter från Borås stad och den berörda kvinnan kom de fram till att det handlade om diskriminering, och har därför skickat in en stämningsansökan till Arbetsdomstolen. De har också begärt en ersättning på 75 000 kronor till kvinnan.

– Om en arbetstagare söker jobb får man inte blir missgynnad på grund av graviditet eller förväntad föräldraledighet.

Lagen funnits sedan 2001
Lagen är till för att förhindra att kvinnor blir systematiskt diskriminerade i arbetslivet när de är gravida eller under föräldraledigheten. Vilket rent konkret leder till att de går miste om både jobb och inkomst. Och det här ska arbetsgivarna känna till säger Anna Rosenmuller Nordlander.

– Den här lagen har funnits sedan 2001, så det är anmärkningsvärt om man inte känner till den.

Tidigare publicerat:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".