Vårgårda

Sju elever avstängda för droganvändning

Rektor: "Först vill man bryta mönstret"
0:50 min

Mer än var fjärde kommun i Västra Götaland och Halland har stängt av elever som använt droger från skolan under de två senaste läsåren. Det visar en undersökning som Västnytt gjort.

Och bara under det senaste läsåret har sju gymnasieelever stängts av i Vårgårda kommun. Det säger Stefan Carmesund, rektor på Sundlergymnasiet.

– Vi fick indikationer på att det fanns elever på skolan som använde droger. Det första är ju att man vill försöka bryta ett mönster hos de eleverna som håller på, så att de slutar. Det andra är att jag vill inte - vare sig för elever eller övrig personal - att det finns elever på skolan som är påverkade av de här substanserna.

Stefan Carmestund säger att han blir skrämd och lite förfärad över att det är så många som använder droger.

– Men vad jag förstår, när jag har prata med kolleger runt om i landet, så är det en liknande situation över allt. Användandet förändras också ifrån, till att gå från hasch till tabletter, kemiska droger, spice och sådant där.

                                                                      Per Sandin & Maja Jerosimic

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".