Vid Strängsered fick vägen stängas av efter flera olyckor. Foto: David Skarland/DAVID-S FOTO
trafik

Flera olyckor på Riksväg 40

Nattens och gårdagens kyla gjorde vägen hal, och flera olyckor med fordonskollisioner drabbade Sjuhäradsområdet. Sammanlagt tre personer skadades.

Fyra fordon var inblandade i en trafikolycka vid Strängsered. Det var vid halv tvåtiden som en lastbil körde bakifrån in i en annan lastbil, och på samma plats körde sedan en personbil in i en annan personbil. En person skadades vid olyckan och fördes till sjukhus med lindriga skador. Vägen stängdes av i flera timmar och trafiken dirigerades om.

En person skadades vid en trafikolycka på riksväg 40 vid Rångedala i går kväll. Det var vid halvsextiden som en personbil körde in i en stillastående dragbil på Rångedalabron. Dragbilen skulle dra bort ett släp från en lastbil som fått haveri och som stått på platsen sedan tidigt på eftermiddagen. En man i personbilen klämdes fast. Han fördes till lasarettet i Borås med allvarliga skador.

En peson skadades vid en trafikolycka i går kväll vid Varnum på vägen mellan Hökerum och Fristad. Det var en personbil som fick sladd och körde in i ett träd. Föraren fördes till lasarettet i borås med lindriga skador.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".