I fredags tog en tonårig flicka sitt liv vid en järnvägskorsning i Kumla. Foto: Anders Persson/Sveriges Radio Örebro

Mölndalsbo anhållen misstänkt för sexuellt ofredande

Mats Nylén, Polisen i Örebro: "Det kan finnas många fler offer"
1:14 min

En 45-årig man från Mölndal utanför Göteborg sitter anhållen i Örebro misstänkt för sexuellt ofredande och utnyttjande av barn för sexuell posering. Ett av offren tros vara den flicka som förra veckan befaras ha tagit sitt liv i Kumla.

Flickan som omkom framför ett tåg i fredags kan ha tagit livet av sig efter att hon blivit utsatt för en nätpedofil. På onsdagseftermiddagen greps en 45-årig man hemmahörande i Mölndal för brottet. Mannen är misstänkt för sexuellt ofredande och ska bland annat ha utnyttjat flickan för sexuell posering.

– Det handlar om publiceringar av bilder på internet som har varit negativa för de drabbade personerna. Eller så har man hotat med att publicera, säger Mats Nylen som är kommunikationschef på Polisen i Örebro.

Tränar ett flicklag
Enligt uppgifter är mannen aktiv i flera idrottsklubbar i Västsverige, samt tränare för ett flicklag. Polis och åklagare misstänker att ytterligare minst två flickor ska ha blivit utsatta. Polisen har gått ut med mannens alias på Skype, "bealarsson97".

– I det här fallet så kommer det att bli betydligt fler offer, det finns betydligt fler målsägare och vi vill förstås komma i kontakt med alla dem. Det kan vara runtom i hela landet.

Greps i Göteborg
Polisen misstänker att den 13-åriga flicka som tog sitt liv i fredags är ett av offren. Mannen greps i Göteborgsområdet på onsdagseftermiddagen och anhölls sent på onsdagskvällen. Han är skäligen misstänkt, vilket är den lägre misstankegraden.

Västekot/TT
vastekot@sverigesradio.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".